kategorieë: Kos

Stadig geroosterde rooiwyn-en-tamatie-lamskenkels

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

6 x 300 g lamskenkels
meel
30 ml (2 e) olyfolie
2 uie, gekap
4 knoffelhuisies, fyn gedruk
250 ml (1 k) rooiwyn
2 x 400 g geblikte heel tamaties
500 ml (2 k) hoenderaftreksel
15 ml (1 e) bruinsuiker
4 vars lourierblare
’n paar takkies vars tiemie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Strooi die meel oor die lamskenkels en skud die oortollige meel af.
2 Verhit die olyfolie oor hoë hitte in ’n groot swaarboom kastrol en braai die lamskenkels daarin vir sowat 2 min. aan albeikante, of tot hulle mooi goudbruin is.
3 Haaluit en houeenkant.Soteer die uie en knoffel in dieselfde kastrol tot sag en goudbruin.
4 Voeg die wyn geleidelik by terwyl jy deur en tyd roer. Skraap die geurige aanpaksels op die boom van die kastrol met ’n houtlepel af. Laat vir sowat 1 min. kook.
5 Voeg die tamaties, water, suiker en lourierblare en tiemie by. Sit die lamskenkels terug in die kastrol. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en sit die deksel op. Laat vir 2 uur stadig prut, of tot die vleis sag is en die sous verdik het. Bedien met romerige polenta of kapokaartappels

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

12 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.