Foto: Lee Schwagele
Misokaramel
Miso (beskikbaar by gesondheidswinkels) is gefermenteerde, gestoomde sojaboontjies. ’n Klein bietjie is genoeg om ’n diep umami-geur aan geregte te gee. Dit verryk en verdiep die karamel en is gewis iets wat jy kan probeer.
• 150 g suiker
• 125 ml (½ k) water
• 125 ml (½ k) room
• 15 ml (1 e) donker misopasta
1 Meng die suiker en water in ’n klein kastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker gesmelt is en bring tot kookpunt.
2 Kook vir 4-5 min. of tot goudkleurig en die mengsel begin karamelliseer.
3 Trek van die hitte af en voeg die room by en dan die miso en roer tot goed gemeng.
1 Maak die basiese resep soos bo beskryf maar vervang die 15 ml gouestroop deur 45 ml heuning.
2 Voeg 100 g fyn klapper en 30 g kakaopoeier by. Vervang die gemmer deur fyn kaneel.
3 Rol die koekies in ovaalvormige balletjies. Sit op die bakplaat en druk effens platter met ’n vurk.
4 Bak soos in die basiese resep beskryf.
5 Meng 60 ml baie warm room en 150 g gekapte donkersjokolade in ’n mengbak. 6
Voeg ’n knypie sout by. Roer tot die mengsel glad is.
7 Smeer die sjokolade op die helfte van die koekies en plak die res daarop vas.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.