kategorieë: Nuut & NouKos

Vichyssoise-sop met chorizo

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 500 ml (2 k) aartappels, geskil en in blokkies gesny
• 60 ml (4 e) botter
• 6 preie, gewas en in 1 duim-lengte stukke gesny
• 1 ui, gekap
• 750 ml (3 k) hoenderaftreksel
• 80 ml (1/3 k) brandewyn
• 5 ml (1 t) sout
• 2,5 ml (½ t) swartpeper
• knippie vars tiemie
• 500 ml (2 k) crème fraîche
• 1 chorizo-wors, op die skuinste gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Smelt die botter in ’n middelslag kastrol en braai die preie, uie en tiemie tot sag. Voeg die brandewyn by en kook dit af.
2. Voeg die aartappels by en braai dit liggies vir 8-10 min.
3. Voeg hoenderaftreksel by en prut vir 20 min, totdat aartappels sag is.
4. Geur na smaak met sout, peper en ’n tikkie neutmuskaat.
5. Voeg die creme fraîche by (hou ’n bietjie vir opdiening) en prut vir 5 min.
6. Skep die helfte van die mengsel in ’n voedselwerwerker of gebruik ’n stokmenger, en meng tot glad. Herhaal met die res van die sop.
7. Braai die gesnyde chorizo in ’n liggies ge-oliede pan. Skep die sop op in sopbakkies en sprinkel van die chorizo skyfies bo-oor eindig met ’n skeppie creme fraiche.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Blaauwklippen 8 Jaar

Proenotas
• ’n Diep oranje-kleur met trekke van droëvrugte, vanielje, rokerigheid en wit sjokolade perfek gebalanseer met subtiele hout, speserye en neut-geure.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

5 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.