kategorieë: KosSomerkos

Viskoekies met knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 500 g (sowat 3 middelslag-) aartappels, geskil en in blokkies gesn
  • 500 g (sowat 6 klein) witvisfilette, sonder vel, in blokkies gesny
  • 250 ml (1 k) vars broodkrummels
  • 2 eiers
  • fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • 15 ml (1 e) peperwortelroom (horseradish cream)
  • hand vol koljanderblare, gekap
  • hand vol dille, gekap
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 750 ml (3 k) fyn, vars broodkrummels
  • 45 ml (3 e) botter
  • 45 ml (3 e) olyfolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

  • 250 ml (1 k) mayonnaise
  • 15 ml (1 e) suurlemoensap
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 45 ml (3 e) kappertjiesade, gekap
  • piekels en suurlemoenwiggies vir die voorsitslag

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Kook die aartappels tot sag. Dreineer en druk ruweg met ’n vurk fyn. Laat effens afkoel.
  2. Meng die vis, broodkrummels, eiers, suurlemoenskil, peperwortelroom, koljander en dille deur. Geur na smaak.
  3. Verdeel die mengsel in 6 balle. Rol elke balletjie in die fyn broodkrummels en druk plat.
  4. Smelt van die botter en olie in ’n pan oor matige hitte en braai die viskoekie vir 3-4 min. aan elke kant tot goudbruin. Herhaal met die res.

Knoffel-en-kappertjiesaad-mayonnaise

  1. Meng die mayonnaise, suurlemoensap, knoffel en kappertjies.
  2. Sit die viskoekies met die mayonnaise, piekels en suurlemoenwiggies voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

21 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.