Beestong-broodjie

Genoeg vir 8.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 1 kg gepekelde beestong
  • 1 ui, ruweg gekap
  • 2 wortels, ruweg gekap
  • 2 selderystingels, ruweg gekap
  • 3 knoffelhuisies, gekneus
  • 1 bouquet garni (lourierblaar, pietersielie, roosmaryn en tiemie)
  • 2,5 ml (½ t) swartpeperkorrels

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Broodjies

  • 1 klein rooikool, dun gesny
  • 1 klein groenkool, dun gesny
  • 1 rooi-ui, dun gesny
  • 1 wortel, in dun repies gesny
  • 8 sagte broodrolletjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Mosterdsous

  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) koekmeel
  • 60 ml (¼ k) witasyn
  • 125 ml (½ k) kookwater
  • 45 ml (3 e) mosterdpoeier
  • 60 ml (4 e) suiker
  • 125 ml (½ k) mayonnaise
  • 15 ml (1 e) korrelmosterd

Metode

  1. Sit die beestong saam met die ui, wortels, seldery, knoffelhuisies, bouquet garni en swartpeperkorrels in ’n groot kastrol. Gooi genoeg koue water by sodat die tong heeltemal bedek is.
  2. Bring die water tot kookpunt. Laat prut vir 2 uur oor ’n lae hitte, of totdat die tong sag is. Laat in die water afkoel.
  3. Trek die vel van die tong af en sny in dun lappies.
  4. Meng die kool, ui en wortel.

Mosterdsous

  1. Gooi die olie in ’n kastrol en roer die meel by tot ’n gladde pasta vorm.
  2. Roer die asyn en water by en bring tot by kookpunt. Klits die res van die bestanddele by tot glad.
  3. Sit die beestong op die broodrolletjies saam met die koolslaai en mosterdsous.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

18 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

20 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

21 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

22 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

23 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

24 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.