kategorieë: Kos

Broodslaai met ’n verskil

genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 2 heel knoffelknolle
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 25 g vars gis of 10 g kitsgis
• 400 ml louwarm water
• 30 g botter
• 15 ml (1 e) suiker
• 10 ml (2 t) sout
• 600 g (4 k) koekmeel
• 15 ml (1 e) heel korrelmosterd
• ’n hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Sny die bokant van die knoffelknolle af en sit op ’n bakplaat. Sprinkel die olie oor en rooster vir 35-40 min. of tot die knoffel sag en goudkleurig is. Hou eenkant.
2 Meng die gis en water in die bak van ’n elektriese menger tot opgelos. Sit die deeghaak aan. Gooi die res van die bestanddele by en meng goed. Knie vir 4-5 min. of tot die deeg glad is.
3 Sit die deeg in ’n bak wat met olie gesmeer is en maak met kleefplastiek toe. Laat rys die deeg vir 30 min. of tot dubbel die grootte.
4 Verhoog die oondtemperatuur tot 200 °C. Druk die sagte knoffelhuisies uit die skilletjies en hou eenkant.
5 Knie die deeg af en rol in ’n reghoek uit op ’n skoon werkvlak wat met meel bestrooi is. Smeer die deeg met die mosterd en strooi die pietersielie oor.
6 Rangskik die geroosterde knoffelhuisies in die lengte van die deeg.
7 Rol dit styf op in ’n silindervorm en knyp die twee punte bymekaar om ’n sirkel te vorm. Tel die rol versigtig op ’n bakplaat.
8 Sny met ’n skerp mes kepe in die silinder – sowat 1 cm uitmekaar. Moenie regdeur die rol sny nie.
9 Draai die snye horisontaal sodat jy die vulsel kan sien.
10 Bak vir 25-30 min. of tot goudbruin en krakerig.
11 Sit met slaaiblare soos roket en babaspinasie, dun gesnyde rooi-ui, kersietamaties en jou gunstelingslaaisous voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

3 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

4 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

4 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

4 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

4 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

4 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.