Chiffonkoek met nougatvulsel
Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
Koek
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
- 270 g koekmeel
- 2 ml (½ t) sout
- 300 g suiker
- 15 ml (1 e) bakpoeier
- 125 ml (½ k) kookolie
- 190 ml (¾ k) water
- 6 eiergele
- 15 ml (1 e) gerasperde lemoenskil
- 15 ml (1 e) gerasperde suurlemoenskil
- 250 ml (1 k) eierwitte
- 2 ml (½ t) kremetart
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Versiersel
- Room 250 g botter en
- 125 ml (½ k) gesifte versiersuiker saam tot lig.
- Voeg 193 g kondensmelk drupsgewys by
- Klits 5 ml (1 t) vanieljegeursel,
- 5 ml (1 t) suurlemoensap,
- 1,2 ml (¼ t) amandelgeursel en
- 5 ml (1 t) kremetart saam en vou
- 250 g Moir’s-glansvrugte, liggies gekap, by
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Metode
Voorverhit die oond tot 170 °C.
- Sif die koekmeel, sout, suiker en bakpoeier in ’n groot mengbak.
- Maak ’n holte in die middel en gooi die olie, water, eiergele, lemoen- en suurlemoenskil daarin.
- Klop goed saam.
- Klits die eierwitte en kremetart in ’n ander mengbak tot dit stywe punte vorm, maar moenie droog klits nie.
- Vou die eerste mengsel in die eierwitte in – werk lig maar deeglik sodat geen eierwit sigbaar is nie.
- Skep in ’n ongesmeerde losboom-chiffonpan.
- Bak eers vir 1 uur by 170 °C en dan vir 10 min. by 180 °C, of tot ’n toetspen skoon uitkom.
- Haal uit die oond en draai die pan om sodat dit op sy voetjies staan en laat heeltemal afkoel. Druk die koek versigtig van bo-af uit die pan uit.
- Sny die koek in twee lae en smeer die versiersel tussen die lae en bo-oor die koek.
Onlangse plasings
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.