250 g (½ pak) botter of margarien
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }125 ml (½ k) bruinsuiker
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }1 ml sout
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }5 ml (1 t) vanieljegeursel
500 g dadels, grofgekap
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }1 eier, geklits
100 g (½ pakkie) Mariekoekies, fyngedruk
90 ml (6 e) klapper
500 ml (2 k) Rice Krispies
OM IN TE ROL: 250 ml (1 k) klapper
1. Voeg botter/margarien en suiker saam in kastrol en roer tot gesmelt is.
2. Roer sout, vanieljegeursel en dadels by. Roer aanhoudend totdat dadelsmengsel gladder is.
3. Roer geklitste eier by en roer vir een minuut op warm stoofplaat.
4. Verwyder kastrol van hitte en gooi gebreekte koekies, klapper en rice krispies by. Roer tot gemeng. Laat dadelmengsel vir tien minute afkoel.
5. Skep teelepels vol dadelmengsel en rol dit in balletjies.
6 Om in te rol: Gooi klapper in bakkie en rol balletjies daarin tot dit goed met klapper bedek is.
7 Plaas in yskas in lugdigte bak.
Ongeveer 36 balletjies
Deur Marlo Kitshoff-Carstens.
Lees nog: Wortelkoekies met roomkaasversiersel
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.