kategorieë: KosGebak

Dadelkoek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 250 g dadels
  • 5 ml (1 t) koeksoda
  • 250 ml (1 k) kookwater
  • 250 ml (1 k) suiker
  • 125 g botter of margarien
  • 2 ekstragroot eiers, geklits
  • 10 ml (2 t) bakpoeier
  • 500 ml (2 k) koekmeel
  • 5 ml (1 t) vanielje-ekstrak
  • 200 g okkerneute (opsioneel), grof gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Vulsel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 150 g dadels, fyn gekerf
  • 500 ml (2 k) suiker
  • 15 ml (1 e) botter
  • 125 ml (½ k) water
  • okkerneute, vir versiering
  • verglansde vrugte, vir versiering (opsioneel, ons het die koek net liggies met versiersuiker bestuif)

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Voer twee 23 cm-koekpanne met bakpapier uit.
  2. Strooi die koeksoda oor die dadels, voeg die kookwater by en laat week tot sag. Maak die dadels met die agterkant van ’n vurk fyn.
  3. Klits die suiker en botter saam en voeg die geklitste eiers by. Sif die bakpoeier en meel saam en voeg by die eiermengsel.
  4. Voeg die dadels en vanielje by, asook die okkerneute en meng.
  5. Die mengsel moet sag genoeg wees om van die lepel af te loop.
  6. Skep die deeg in die bereide koekpanne en bak vir 35-40 min. of tot ’n toetspen skoon uitkom.

Vulsel

  1. Kook al die bestanddele saam tot fyn en smeerbaar.
  2. Laat die koek goed afkoel en smeer die vulsel tussen 2 lae van die koek, asook bo-op, indien verkies.
  3. Versier met okkerneute en verglansde vrugte, of bestuif met versiersuiker soos ons.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

22 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.