kategorieë: Kos

Die beste burger-souse

Lekker taai burgersous

genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

1 Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Braai 1 ui, in dik skywe gesny, vir 5 min. daarin, of tot sag. Voeg 15 ml (1 e) bruinsuiker by en braai vir nog 5-8 min. of tot gekaramelliseer. Voeg 2 gekapte knoffelhuisies by en braai vir nog 2 min. Gooi 125 ml (½ k) tamatiesous, 5 ml (1 t) sojasous, 5 ml (1 t) Worcestershire-sous, 5 ml (1 t) Tabasco-sous en 45 ml (3 e) bier by en kook vir nog 1 min. tot dit effens verdik.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Klik hier vir die beste frikkadelle en burgerbroodjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Allerlekkerste hamburgersous

genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

1 Meng 125 ml (½ k) mayonnaise, 2,5 ml (½ t) Sriracha-sous (opsioneel (kry dit by Woolies), 15 ml (1 e) tamatiesous, 15 ml (1 e) soetrissiesous, 10 ml (2 t) Worcestershire-sous, ½ fyn gekapte baba-uitjie, 1 fyn gekapte groot agurkie en ’n hand vol fyn gekapte pietersielie in ’n bakkie.

Sampioensous

genoeg vir 4

Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Braai 250 g sampioene, 2 gekapte knoffelhuisies en 2 tiemietakkies vir 5-7 min. daarin, of tot goudkleurig. Voeg 30 ml (2 e) brandewyn by en laat prut vir 1 min. Voeg 250 ml (1 k) room en 5 ml (1 t) sojasous by. Verlaag die hitte en laat prut vir 2-3 min. of tot die sous verdik. Geur met sout en swartpeper.

Klik hier vir die lekkerste bolae en bykomstighede

Bruinbotter-hollandaise

genoeg vir 4

Verhit 125 g ongesoute botter in ’n pan oor lae hitte. Laat prut die botter tot ligbruin. Haal van die hitte af en gooi in ’n maatbeker. Sit 2 eiergele en 15 ml (1 e) suurlemoensap in ’n glasmengbak wat knus oor ’n kastrol halfvol kookwater pas. Klits tot baie lig in kleur. Haal die eiers van die kastrol af. Drup die botter in die eiermengsel en klits deurentyd tot die sous dik en romerig is. Geur met sout en swartpeper.

Sjerrie-en-bloukaas-sous

genoeg vir 4

Verhit 30 ml (2 e) botter in ’n pan oor matige hitte. Voeg 15 ml (1 e) koekmeel by en roer tot glad. Voeg 250 ml (1 k) room en 10 ml (2 t) sjerrie by. Verlaag die hitte en klits tot die sous verdik. Kook vir 1 min. Trek van die hitte af en voeg 50 g bloukaas by. Roer totdat die bloukaas gesmelt is.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

1 week Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

1 week Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

1 week Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

1 week Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

1 week Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

1 week Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.