Geroosterde knoffelkaaskoek

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 1 heel knoffelknol
  • 15 ml olyfolie
  • 200 g volgraan- of hawermoutkoekies (digestives)
  • 25 g pekanneute
  • 100 g botter, gesmelt
  • 250 g volroom-roomkaas
  • 350 g ricottakaas
  • 150 g parmesaan, gerasper
  • 4 eiers
  • hand vol gekapte tiemie
  • sout en swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Verhit die oond tot 200 °C. Voer ’n 20 cm-losboomkoekpan met bakpapier uit.
  2. Sit die knoffel op ’n klein bakplaat en sprinkel die olie oor.
  3. Bak vir 20-30 min. of tot sag. Laat afkoel.
  4. Verlaag die temperatuur tot 150 °C.
  5. Verwerk die koekies en pekanneute in ’n voedselverwerker tot fyn krummels, of gooi in ’n sakkie wat dig seël en rol fyn met ’n rolstok.
  6. Voeg die gesmelte botter by en meng goed deur.
  7. Druk die koekiemengsel in die koekpan en druk met die agterkant van ’n eetlepel plat.
  8. Klits die room-, ricotta- en parmesaankaas tot romerig met ’n elektriese menger of handklitser.
  9. Druk die knoffel uit die skil. Meng die sagte knoffel deur die kaasmengsel. Voeg die eiers een vir een by terwyl jy deurentyd meng.
  10. Voeg die tiemie by en geur met sout en swartpeper.
  11. Gooi die kaasmengsel in die koekpan en bak vir 50-60 min. of totdat die kaaskoek gestol is.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

18 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

21 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

22 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

22 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

23 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.