kategorieë: VegetariesKos

Geroosterde pampoenskywe met tiemie-en-parmesaan-granola

Deur Vickie de Beer. Foto: Lee Schwagele en Charles Russel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Tiemie-en-parmesaan-granola

  • ¼ k (60 ml) heuning
  • ¼ k (60 ml) bruinsuiker
  • ¼ k (60 ml) olyfolie
  • 1 k (250 ml) hawermout
  • ¼ k (125 ml) pampoensaad
  • ¼ k (125 ml) sonneblomsaad
  • ¼ k (125 ml) gevlokte amandels
  • ¼ k (60 ml) parmesaankaas, fyngerasper
  • 1 e (15 ml) vars tiemie, van die takkies gestroop

Pampoen

  • 2 klein pampoene, in groot skywe gesny en pitte verwyder
  • ½ k (125 ml) olyfolie
  • sout

Bruinbotter

  • 100 g botter, in blokkies gesny
  • ’n hand vol vars salieblare

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C.
  2. Verhit die heuning, suiker en olyfolie in ’n kastrol oor matige hitte en roer tot die suiker gesmelt is.
  3. Sit die hawermout, pampoensaad, sonneblomsaad, amandels, parmesaankaas en tiemie in ’n mengbak. Gooi die heuningmengsel oor en meng goed.
  4. Sprei die granola-mengsel eweredig op ’n bakplaat uit en rooster vir sowat 10 min. of tot goudkleurig. Roer gereeld sodat dit eweredig kan rooster. Haal uit, laat afkoel en hou in ’n lugdigte houer.
  5. Pampoen: Pak die pampoenskywe in ’n diep oondpan en bedruip liggies met olyfolie. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
  6. Rooster die pampoen vir sowat 45 min. tot gaar en gekaramelliseer. Haal uit.
  7. Verhit die botter in ’n pan oor matige hitte tot die botter goudbruin verkleur en ’n neutgeur ontwikkel. Roer die salie by en trek van die hitte af.
  8. Strooi die granola oor die pampoenskywe en bedruip met die saliebotter.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck
Tags: recipes

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

6 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.