kategorieë: Nuut & NouKos

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van branderige kos nie, maar vir dié mense wat doen, sal hierdie resep ’n wonderlike toevoeging tot jou gunstelingsop, -roerbraai, -noedels, en meer maak!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

TikTok-verbruiker @christieathome deel haar resep vir Chinese brandrissie-olie:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

@christieathome Easy Homemade Chinese Chili Oil. Visit profile for recipe links 📝 #dinnerrecipe #recipes #easyrecipes #goodfood #foodie #chilioilrecipe #chilioil ♬ Night Drive – Elijah Lee

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

375 ml (1½ k) Sichuan-brandrissievlokkies

3 knoffelhuisies, fyngemaak

625 ml (2½ k) avokado-olie of ’n neutrale olie

2 ml (¼ t) Sichuan-peper (poeier)

15 ml (1 e) sout

4 gemmerskyfies

1 klein bruin-ui, in kwarte gesny

4 steranys

2 lourierblare

1 kaneelstokkie

5 naeltjies

Metode

1. Voeg brandrissievlokkies, knoffel, peper en sout in hittebestande bak.

2. Voeg olie in pot op stoofplaat op lae hitte.

3. Voeg 1 ui kwart, gemmer, steranys, kaneel, lourierblare en naeltjies by olie en meng.

4. Laat prut in olie vir 20 minute op lae hitte.

5. Verwyder en gooi kruie weg.

6. Skink warm olie oor brandrissiemengsel in hittebestande bak en roer onmiddellik sodat dit nie brand nie.

7. Laat dit afkoel en hou in ’n fles wat dig kan toemaak. Stoor vir maksimum 2 maande.

Lees ook: Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassousBrandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van branderige kos nie, maar vir dié mense wat doen, sal hierdie resep ’n wonderlike toevoeging tot jou gunstelingsop, -roerbraai, -noedels, en meer maak!

TikTok-verbruiker @christieathome deel haar resep vir Chinese brandrissie-olie:


Bestanddele

375 ml (1½ k) Sichuan-brandrissievlokkies

3 knoffelhuisies, fyngemaak

625 ml (2½ k) avokado-olie of ’n neutrale olie

2 ml (¼ t) Sichuan-peper (poeier)

15 ml (1 e) sout

4 gemmerskyfies

1 klein bruin-ui, in kwarte gesny

4 steranys

2 lourierblare

1 kaneelstokkie

5 naeltjies

Metode

1. Voeg brandrissievlokkies, knoffel, peper en sout in hittebestande bak.

2. Voeg olie in pot op stoofplaat op lae hitte.

3. Voeg 1 ui kwart, gemmer, steranys, kaneel, lourierblare en naeltjies by olie en meng.

4. Laat prut in olie vir 20 minute op lae hitte.

5. Verwyder en gooi kruie weg.

6. Skink warm olie oor brandrissiemengsel in hittebestande bak en roer onmiddellik sodat dit nie brand nie.

7. Laat dit afkoel en hou in ’n fles wat dig kan toemaak. Stoor vir maksimum 2 maande.

Lees ook: Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Binnelanders-nuweling, Deoudoné van der Merwe

Jy kan dalk dink Deoudoné van der Merwe se TV-loopbaan het laas jaar met ’n…

1 day Gelede

Verruklike winterpizza

Verruklike winterpizza met gekaramelliseerde uitjies, crème fraîche, orego en tiemie. Resep deur Vickie de Beer

1 day Gelede

Nuutste beperkte hoeveelheid wyn-etiket van KWV se The Mentors

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en verskaf. The Mentors Limited Edition Tempranillo 2021 is…

1 day Gelede

Ivan en Donnalee stel nuwe kykNET-reeks bekend

Die aarde het ’n jaar nodig om een keer om die son te beweeg. In…

2 days Gelede

Oogsiektes onder die vergrootglas: Wat jy moet weet

Deur Christa Swanepoel Oogsorg begin reeds van geboorte af. Pas ná geboorte moet ’n pediater…

2 days Gelede

Die beste eierbroodjie

Die beste eierbroodjie Lees ook: Spek-en-eier-pasta

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.