kategorieë: KosWinterkos

Italiaanse lamskenkels met gort

Italiaanse lamskenkels met gort

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

½ k pêrelgort

2 e olyfolie

800 g lamskenkels

1 ui, dun gesny

2 selderystingels, gekap

2 wortels, grofgesny

1 rooirissie, ontpit en gekap

4 knoffelhuisies, fyngekap

2 t vinkelsaad

1 t gerookte paprika

2 vars lourierblare

⅓ k tamatiepasta

400 g-blik gekapte tamaties

3 k beesvleisaftreksel

2 e pietersielieblare, gekap

⅓ k parmesaankaas, gerasper

roketblare, om voor te sit

Metode:

  1. Spoel gort in sif onder koue lopende water af. Dreineer goed.
  2. Verhit helfte van olie in prutpot van 4,5 liter op hoë verstelling. Kook lamsvleis in sarsies vir 15 minute of tot goed bruin. Verwyder van stoof.
  3. Verhit oorblywende olie in prutpot op matig. Kook ui, seldery, wortel en rooirissie vir 5 minute of tot groente sag is en roer gereeld. Voeg knoffel, vinkelsaad, paprika en lourierblare by. Kook vir 2 minute of tot geurig. Voeg pastamengsel by, kook en roer vir 2 minute. Roer tamaties, aftreksel en gort by. Plaas lamsvleis terug in prutpot  en bring tot kookpunt. Kook vir 8 uur op lae hitte met deksel of op hoë hitte vir 4 uur of tot sag. Geur na smaak.
  4. Sit lammengsel met pietersielie, parmesaan en roketblare voor.

Wenk

Gebruik lamskenkels wat op die Franse manier gesny is. Dit is wanneer die bene se boonste gedeeltes’n bietjie gesny en geskraap is, terwyl die vleis self van enige oortollige vet en sening verwyder is. Skenkels soek ‘n lang kooktyd om die beste geur na vore te bring.

Hooffoto: Aremediasyndication.com.au/magazinefeatures.co.za

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

9 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.