Krakerige komkommerslaai

Krakerige komkommerslaai deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gillionelle Kaba. Foto’s deur Lee Schwagele.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 3 klein komkommers, met ’n groenteskiller in linte gesny
  • 2 babaslaaikoppe soos bindslaai (cos of gem), in kwarte gesny

Marinade vir die uie

  • 75 g (⅓ k) suiker
  • 125 ml (½ k) wit-wynasyn
  • 1 ui, in ringe gesny

Slaaisous

  • 125 ml (½ k) Amasi
  • ½ knoffelhuisie, fyngekap
  • 5 ml (1 t) Dijon-mosterd
  • 5 ml (1 t) heuning
  • gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 suurlemoen

Metode

  1. Meng die suiker en witwynasyn in ’n middelslagbak en roer totdat die suiker opgelos het.
  2. Marineer die uie vir 10 min. in die asynmengsel.

Slaaisous

  1. Meng die Amasi, knoffel, mosterd, heuning en suurlemoenskil en -sap en geur met sout.
  2. Pak die komkommerlinte, slaaikwarte en uie op ’n mooi opdienbord en sprinkel die slaaisous oor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

12 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.