Laktose-intolerant? Hoekom kefir vir jou sal werk deur Salomé Delport
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Baie mense met laktose-intoleransie kan jogurt eet, nog meer kan maas (amasi) eet en byna almal kan kefir eet – veral as dit twee dae lank gefermenteer het.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }Die rede?
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Mense met laktose-intoleransie kan nie die laktose in die melk hanteer nie. In die gistingsproses wanneer mikrobes die melk in jogurt, kefir en maas verander, word die laktose in die melk opgebreek.
Hierdie suurmelkprodukte bevat dus baie min, of byna geen laktose waarop jy kan reageer nie.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Niks is gesonder as tuisgemaak nie, waarvan kefir – daardie jogurt wat jy van ’n ‘plantjie’ en vars melk maak – ’n uitstekende bewys is.
So vergelyk die drie soorte suurmelk:
Lees ook:
Is dit laktose-intoleransie wat jou maagpyn veroorsaak?
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.