Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 60 g droë bosbessies
• 100 g droë vye, fyn gekap
• 250 ml (1 k) muskadel
• 115 g sagte botter
• 3 eiergele
• 2 eiers
• 2,5 ml (½ t) kaneel
• 530 g koekmeel
• 10 ml (2 t) kremetart
• 7,5 ml (1½ t) koeksoda
• 250 ml (1 k) melk
• 200 g suiker
• 1 takkie roosmaryn, blaartjies fyn gekap
• 100 g donkersjokolade, fyn gekap
• gerasperde skil van 2 lemoene
1 Voorverhit die oond tot 180 °C. Sproei 8 klein panettone- of kolwyntjiepapiertjies met kooksproei.
2 Week die bosbessies, vye en muskadel vir ’n uur in ’n bakkie.
3 Room die botter, eiergele en eiers met ’n elektriese menger tot lig en donsig.
4 Dreineer die vye en bosbessies.
5 Voeg die kaneel, koekmeel, kremetart, baksoda, melk, suiker, roosmaryn, donkersjokolade, lemoenskil, vye en bosbessies by die eiers in die bak van die menger en meng totdat ’n deeg vorm.
6 Skep die deeg in die voorbereide papiertjies.
7 Bak vir 20-25 min. of tot goudbruin en gaar.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.