kategorieë: KosWinterkos

Maklike toevousampioenpasteitjies

Genoeg vir 4.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 10 ml (2 t) elk olie en botter
  • 1 ui, baie fyn gekap
  • 1 knoffelhuisie, fyn gekap
  • 60 ml (. k) brandewyn
  • 80 ml (? k) haselneute, liggies gerooster en gekap
  • 45 ml (3 e) tiemieblaartjies

Pasteie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 4 reuse- bruin sampioene (steak mushrooms)
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 1 x 400-500 g klaarbereide blaardeeg, ontdooi
  • 1 eier, liggies geklits
  • 30 ml (2 e) botter
  • 30 ml (2 e) tiemieblaartjies
  • 300 g eksotiese sampioene, soos sjimeji, enoki en sjiitake

Metode

Voorverhit die oond tot 200 °C.

Maak eers die haselneutkrummel

  1. Smelt die botter en olie in ’n pan en braai die uie en knoffel tot deurskynend en sag.
  2. Gooi die brandewyn by en laat wegkook. Voeg die haselneute en tiemie by en braai vir nog 3-4 min.
  3. Hou eenkant.
  4. Sit die bruin sampioene op ’n bakplaat en sprinkel olyfolie oor. Geur met sout en peper en bak vir 15 min. tot net sag. Laat afkoel.
  5. Rol die blaardeeg liggies op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit. Sny vier 12 cm x 12 cm vierkante en verf die deeghoekies met eier.
  6. Vou elke gebakte sampioen met die hoekies van die deeg toe en verf met die res van die eier.
  7. Strooi 30 ml (2 e) van die haselneutkrummel oor elke sampioen.
  8. Bak vir 25 min. tot goudbruin en gaar.

Braai intussen die ander sampioene

  1. Smelt die botter en tiemie saam en braai die sampioene tot goudbruin en gaar.
  2. Sit die sampioenpasteie met die gebraaide eksotiese sampioene en ’n paar marjoleintakkies voor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.