kategorieë: GebakKos

Marmelade-en-klapper-koekies

Maak 16 snytjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Onderlaag

  • 250 ml (1 k) sagte botter
  • 140 ml (½ k + 1 e) versiersuiker
  • 375 ml (1½ k) koekmeel
  • 125 ml (½ k) mielieblom (Maizena)
  • knypie sout
  • 250 ml (1 k) marmelade

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Vulsel

  • 210 ml (¾ k + 2 e) sagte botter
  • 250 ml (1 k) strooisuiker
  • fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen
  • 2 eiers, liggies geklop
  • 200 g (2 pakkies) fyn gemaalde amandels
  • 310 ml (1¼ k) fyn klapper
  • 50 g (½ pakkie) gemengde sitrusskil

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n 20 cm x 30 cm-losboomkoekpan met kleefwerende kossproei.

  1. Onderlaag: Room die botter en suiker saam tot lig en romerig.
  2. Sif die meel, mielieblom en sout by. Voeg die meel by die bottermengsel en meng tot dit bymekaarkom. Druk in ’n dun lagie in die koekpan.
  3. Prik die basis met ’n vurk en bak vir 18 min. tot ligbruin. Haal uit en laat afkoel.
  4. Smeer die marmelade oor die kors, maar los ’n randjie van 1 cm om die kant.
  5. Vulsel: Klop die botter en suiker saam tot lig en romerig. Meng die suurlemoenskil, eiers, amandels, klapper en sitrusskil by. Skep in die kors en maak glad. Bak vir 45 min. tot goudkleurig.
  6. Laat in die pan afkoel. Haal versigtig uit en sny in vingerdikte stafies.
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

19 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

22 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

23 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

23 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.