kategorieë: KosWinterkos

’n Mexikaanse pot met skop

’n Mexikaanse pot met skop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

45 ml (3 e) olyf- of avokado-olie
15 ml (1 e) vinkelsaad
30 ml (2 e) gedroogde orego
15 ml (1 e) fyn gemaalde komyn
125 ml (½ k) koekmeel
sout en gemaalde swartpeper
1,5 kg ontbeende varknek, in blokke gesny
2 uie, gekap
2 wortels, geskil en in 3 cm-stukke gesny
2 knoffelhuisies, gekneus
410 g-blik heel, geskilde tamaties, fyn gedruk met ’n vurk
500 ml (2 k) aftreksel
1 groen brandrissie, pitte verwyder
en fyn gesny
30 ml (2 e) gekapte jalapeno-rissies
1 lourierblaar
4 groen soetrissies, pitte verwyder en in blokke gesny
4 mielies, in stukkies gesny
2 x 410 g-blik rooi nierbone, gedreineer
hand vol koljanderblare, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

1 Meng die helfte van die vinkel, orego en komyn deur die meel en geur na smaak. Rol die vleis in die meel en braai bruin in die verhitte olie in die potjie.
2 Voeg die uie, wortels en knoffel by en braai ook bruin. Geur na smaak.
3 Voeg die tamaties, aftreksel, rissies en lourierblaar by. Bedek en prut vir sowat 2 uur tot die vleis sag is.
4 Pak die groenrissies, dan mielies en laastens die nierbone bo-op, bedek en prut vir 30 min. of tot gaar.
5 Meng die koljanderblare deur en sit voor met nachos en tamatie-en-avokado-salsa.

Lees ook:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Spek-en-kaas-braairolletjies

Vinnige braaibroodjies

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.