Resep: Vickie de Beer
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 6-8 porsies
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deeg
Vulsel
Voorverhit die oond tot 180 °C.
Deeg:
1 Sit die botter en water in ’n kastrol en kook vir 2 min.
2 Haal van die hitte af en voeg die meel op een slag by, geur met sout. Roer tot ’n bal vorm.
3 Keer die deeg op ’n skoon, meelbestrooide werkvlak uit en knie tot elasties. Bedek met kleefplastiek en laat rus vir 20 min.
Vulsel:
4 Verhit die olyfolie in ’n pan en braai die ui en spek daarin tot bros. Haal uit en hou eenkant.
5 Verhit die botter in dieselfde pan en braai die sam-pioene ’n bietjie op ’n slag daarin tot goudbruin.
6 Gooi die brandewyn in die pan en laat afkook. Sit al die gebraaide sampioene en die uiemengsel terug in die braaipan en voeg die room by. Braai vir nog 3 min.
Maak die pastei:
7 Rol die deeg dun uit op ’n groot, omgekeerde bakplaat en skep die sampioenmengsel in die middel daarvan – los genoeg deeg om die rand oop om oor te vou. Strooi die haselneute en tiemie oor.
8 Vou die deeg om die sampioene in die middel, druk liggies vas en verf met die eier. Bak vir 25-30 min. tot goudkleurig. Haal uit en strooi salieblare oor. Sit warm voor.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.