Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Hierdie sop word met varkbene gemaak
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }• 1 ui met skil en al in kwarte gesny
• 2 heel knoffelknolle, middeldeur gesny
• 5 cm gemmer, dun gesny
• 2 preie, gesny
• 5 gedroogde porcini-sampioene
• 3 steranyssade
• 1 kaneelstokkie
• 1 kg varkbene (vra jou slagter)
• 1 kg Amerikaanse vark-ribbetjies
• bouquet garni, gemaak van 2 takkies tiemie,
2 lourierblare en 2 takkies pietersielie
• 30 ml (2 e) sojasous
• 60 ml (¼ k) mirin (Japanse rysasyn, vervang dit deur appelwynasyn)
• 5 ml (1 t) sout
• 15 ml (1 e) gerasperde vars gemmer
Ribbetjie-glanssous
• 125 ml (½ k) mirin (vervang deur appelwynasyn)
• 5 ml (1 t) sesamolie
• 15 ml (1 e) strooisuiker
• 125 ml (½ k) sojasous
• 2 knoffelhuisies, gekap
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 2 hande vol groente soos wortel, preie, murgpampoentjie en kool, in dun repies gesny
• vars koljanderblare vir opdiening
1 Verhit ’n groot kastrol oor hoë hitte. Braai die ui daarin tot goudkleurig en goed geskroei.
2 Voeg die knoffel, gemmer, preie, porcini-sampioene, steranys, kaneelstokkie, bene, Amerikaanse ribbetjies, bouquet garni en 5 liter water by.
3 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 2 uur. Lig die ribbetjies met ’n gaatjieslepel uit die aftreksel en prut vir nog 1 uur.
4 Verhit die oond tot 200 °C. ribbetjiesous
5 gooi die mirin, sesamolie, strooisuiker, sojasous, knoffel-huisies en gemmer in ’n klein kastrol. Kook vir 4 min.
6 Pak die ribbetjies op ’n oondpan uit. Verf met die Oosterse sous en rooster vir 20-30 min. Verf deurentyd. Bak tot goudbruin en klewerig.
7 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit, sit op ’n groot kastrol en gooi die aftreksel deur die sif.
8 Voeg die sojasous, mirin, sout en gemmer by. Prut vir nog 15 min. Dompel die groente vir 2 min. in die aftreksel om net-net sag te word.
9 Sit die aftreksel met die groente, varkribbetjies en vars koljander voor.
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.