kategorieë: KosEnglish recipes

Peanut butter and syrup-nut balls

Serves 12 balls the size of a tablespoon

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 125 ml (½ c) raisins
  • 10 ml (2 t) rum or hot rooibos
  • 45 ml (3 tbsp.) golden syrup
  • 45 ml (3 tbsp.) peanut butter
  • 15 ml (1 tbsp.) butter
  • 50 g almond flakes, lightly toasted
  • 50 g hazelnuts, lightly toasted and chopped
  • 100 g dark chocolate

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Line a baking tray with baking paper.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  1. Soak the raisins in the rum or tea for 30 minutes.
  2. Put the syrup, peanut butter and butter in a saucepan and heat over low heat until melted.
  3. Mix the raisins and nuts and pour the syrup mixture over. Mix together well. Scoop tablespoonful of the mixture onto the prepared baking sheet and set aside to stand for 2 hours until set.
  4. Place the chocolate in a glass bowl and melt over a Bain Marie. Stir until smooth and glossy.
  5. Spoon the chocolate over the lumps and set aside to harden for about 1 hour.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Nicole Kemp

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

11 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.