kategorieë: GebakKos

Petite Charlotte

Deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  1. Maak een hoeveelheid van die basiese sponskoekresep.
  2. Spuit 2 rolkoekpanne met kleefwerende kossproei. Verdeel die koek-beslag daarin en bak vir 12 min. of tot gaar.
  3. Laat afkoel en sny 24 sirkels met ’n deursnee van 7 cm uit die koek.
  4. Maak die basiese bakkersvla (resep onder).
  5. Voer twaalf 6 cm- losboomkoekpannetjies met twaalf koeksirkels uit.
  6. Vul tot byna bo met die bakkersvla en sit ’n koeksirkel bo-op.
  7. Laat set in die yskas. Sny intussen 36 vingerkoekies middeldeur.
  8. Haal een charlotte op ’n slag uit die pannetjies en pak die vingerkoekies in ’n ring daarom (die vla sal dit laat plak).
  9. Bind ’n lint om om die koekie stewig te hou.
  10. Vul die bokant met nog ’n bietjie bakkersvla en vars frambose.

Basiese bakkersvla (crème pâtissière)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 500 ml

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 40 g koekmeel
  • 120 g suiker
  • 300 ml melk
  • 4 eiergele
  • 5 ml vanieljegeursel
  • 20 g botter
  1. Sif die meel en suiker saam en hou eenkant.
  2. Klits 60 ml van die melk en die eiergele saam. Gooi die meelmengsel by en klits tot glad.
  3. Verhit die res van die melk oor lae hitte tot dit net begin kook.
  4. Gooi ’n derde van die warm melk by die eiermengsel en meng goed. Gooi alles terug by die verhitte melk en roer goed.
  5. Roer deurentyd tot die mengsel dik word. Kook vir 1 min. en roer steeds, want die vla kan maklik aanbrand.
  6. Gooi die vanieljegeursel by en roer goed.
  7. Skep uit en bedek die houer met kleefplastiek sodat die vla nie ’n vel maak nie.
  8. Laat afkoel en hou in die yskas.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson
Tags: recipes

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

7 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

1 week Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

1 week Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

1 week Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

1 week Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

1 week Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.