kategorieë: GebakKos

Pruim-en-amandel-tert

Resep deur Zola Nene vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

6 tot 8 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Pruime

6 ryp pruime, gehalveer

30 ml (2 e) strooisuiker

½ k (125 ml) water

Tert

125 ml (½ k) strooisuiker

200 g botter, saggemaak

5 ml (1 t) vanieljegeursel

2 groot eiers, geklop

60 ml (¼ k) bruismeel

375 ml (1½ k) amandels, fyngemaak

Vanieljejogurt (opsioneel)

500 g gewone jogurt

30 ml (2 e) versiersuiker

10 ml (2 t) vanieljepasta

Metode:

Voorverhit oond tot 180 °C.

1. Plaas pruime, gesnyde kant bo, in oondbak en strooi suiker en water oor.

2. Plaas in oond en rooster vir 20 minute tot pruime sag is.

3. Spuit tertpan met los boom.

4. In groot bak, verroom botter, suiker en vanielje tot lig en donsig.

5. Klop eiers een-vir-een by.

6. Meng bruismeel en amandels saam. Vou bottermengsel in.

7. Giet mengsel in pan en rangskik pruime bo-op, gesnyde kant na bo.

8. Bak tert vir 45 minute of tot kante goudbruin verkleur.

9. Verwyder van oond en Laat vir 15 minute afkoel. Haal tert uit pan om heeltemal af te koel.

10. Meng jogurt, versiersuiker en vanielje saam. Sit dit saam met die tert voor en strooi ’n bietjie strooisuiker oor.

Lees ook: Jogurt-ysstokkies met nektarien en witsjokolade

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

6 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.