RESEP: Osso Bucco

Osso bucco

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

2 kg kalfsvleis

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

½ gewone meel

2 e olyfolie

2 (300 g) uie, fyngekap

2 knoffelhuisies, fyngedruk

½ k droë witwyn

700 g gebottelde passata

1 k beesvleisaftreksel

Gremolata

1 suurlemoen

¾ k  vars pietersielie, gekap

1 knoffelhuisie, fyngedruk

Metode: Skenkels

  1. Voorverhit oond tot 170 °C .
  2. Gooi meel oor kalfsvleis en skud oortollige meel af. Verhit olie in hittebestande skottel oor hoë hitte. Braai kalfsvleis in sarsies tot bruin. Verwyder uit pan.
  3. Braai uie in dieselfde skottel, roer oor matige hitte vir 5 minute of tot sag. Voeg knoffel en wyn by en bring tot kookpunt. Verlaag hitte en laat onbedek prut tot wyn met helfte verminder het.
  4. Gooi passata en beesvleisaftreksel by. Sit kalfsvleis terug in pan en meng met sousmengsel.
  5. Bring tot kookpunt, bedek met deksel of foelie en laat in oond vir 2 uur bak of tot vleis amper van been afval.

Metode:Gremolata

  1. Rasper suurlemoenskil fyn of in dun repies. Gooi saam met pietersielie en knoffel in bak.
  2. Skep gremolata oor osso buco en bedien.

Hooffoto: Aremediasyndication.com.au/magazinefeatures.co.za

Lees nog:

Hoender-en-sampioen-bredie met sagte kluitjies

Vinnige mikrogolfoond-beesvleisbredie

Deel
Gepubliseer deur
Gaynor Siljeur

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

13 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.