kategorieë: KosWinterkos

Romerige biltong en peppadew sop met brandewyn

Romerige biltong en peppadew sop met brandewyn. Deur Mariëtte Crafford. Foto: Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 1 groot blomkoolkop
  • 6 knoffelhuisies, geskil
  • 250 ml (1 k) droë biltong, fyn gekap in ’n voedselverwerker
  • 60 ml (1/4 k) Peppadew® piquanté peppers, fyn gekap of verpulp (kan ook weggelaat word)
  • 30 – 45 ml (2-3 e) goeie, ou KWV-brandewyn
  • seesout, swartpeper, en pienk peperkorrels
  • 1 wiggie (125 g) Blaauwkrantz-skimmelkaas, gekrummel (kan weggelaat word)
  • volroommelk

Bedien met vars room en klam biltonglappies.

Metode

  1. Kook die blomkool en knoffelhuisies in water op tot sag. Dreineer en verpulp die blomkool tot baie fyn in ’n bietjie melk.
  2. Voeg die biltong, Peppadew® piquanté peppers-pulp, brandewyn en skimmelkaas daarby. Verdun met melk en room tot ’n dik bestandheid. Geur met sout en peper. Prut oor matige hitte totdat die geure goed vermeng het en die sop deurwarm is.
  3. Dien op met ’n paar biltonglappies en pienkpeperkorrels as tooisel.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

3 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.