Genoeg vir 8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 15 ml (1 e) olyfolie
• 1 ui, gekap
• 1 prei, gekap
• 2 wortels, gekap
• 4 knoffelhuisies, gekneus
• 25 g droë porcini-sampioene (kry dit by supermarkte soos Checkers en Woolworths)
• 5 ml (1 t) sout
• 500 g sampioene (soos sjiïtake en portobellini), liggies skoongevee en gesny
• Bouquet garni, gemaak van 2 takkies tiemie, 3 salieblare, 2 lourierblare, 2 takies orego en 2 takkies pietersielie
Opdiening
• 250 g gemengde, eksotiese sampioene
• 15 ml (1 e) olyfolie
• sout en gemaalde swartpeper
1 Verhit die olyfolie in ’n groot kastrol en braai die ui oor hoë hitte tot goudkleurig. Voeg die prei, wortels en knoffelhuisies by. Braai vir nog 8-10 min. of tot goudbruin.
2 Voeg die porcini-sampioene, sout, sampioene, 4.5 liter water en bouquet garni by.
3 Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 1 uur.
4 Opdiening: Braai die sampioene vinnig oor hoë hitte in die verhitte olyolie, geur met sout en swartpeper. Gooi die sop in ’n sopbakkie en skep die gebraaide sampioene bo-op.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.