kategorieë: KosWinterkos

Hoenderaftreksel met hoenderkluitjies

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1,6 kg heel hoender
• 1 heel knoffelknol, middeldeur gesny
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 1 ui, gekap
• 2 wortels, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 1 prei, gekap
• bouguet garni van 2 takkies orego, 2 takkies tiemie, 2 takkies pietersielie en 2 lourierblare
• 5 ml (1 t) sout
• 5 ml (1 t) swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kluitjies
• 2 eiers
• 200 g ricotta
• gerasperde skil van 1 suurlemoen
• ’n raspertjie neutmuskaat
• 30 ml (2 e) koekmeel
• hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 200 °C. Smeer die hoender met olyfolie en geur met sout en swartpeper. Rooster die hoender en knoffel vir 45 min. of tot goudbruin en gaar. Laat afkoel.
2 Trek die vleis met 2 vurke van die hoender af. Hou die vleis en karkas eenkant.
3 Verhit ’n groot kastrol oor hoë hitte. Braai die ui tot goukleurig en geskroei, voeg die prei, wortels en seldery by en braai vir nog 8 min. of tot goudkleurig en geskroei.
4 Voeg die hoenderkarkas, bouquet garni en knoffel by. Vul die kastrol met 4 liter water. Geur met sout en swartpeper. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en laat vir 2 uur saggies prut.
5 Meng die eiers, ricotta, suurlemoenskil, neut, koekmeel, pietersielie en hoendervleis saam. Geur met swartpeper en sout. Rol in gholfbalgrootte balletjies en sit vir 1 uur in die yskas.
6 Voer ’n sif met ’n nat kaasdoek of skoon kombuisdoek uit, sit op ’n groot kastrol en gooi die hoenderaftreksel deur die sif.
7 Verhit 500 ml van die hoenderaftreksel tot dit saggies prut. Skep die hoenderkluitjies met ’n gaatjieslepel in die aftreksel en kook vir 5 min. aan elke kant of totdat die frikkadelle gaar is.
8 Sit die gaar kluitjies in die res van die sop – die sop sal helder word omdat die aftreksel troebel raak wanneer die kluitjies daarin gekook word. Voeg ’n groot hand vol gekapte pietersielie by net voor julle eet.

Klik ook hier vir ons hoenderaftreksel-resep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

2 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

2 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

3 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

3 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

3 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.