kategorieë: VegetariesKos

Skotse eiers met sampioene en gort

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Charles Russel en Lee Schwagele crphotographic.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 6 eiers vir 4 min. gekook, afgedop
  • 2 e (30 ml) olyfolie
  • 1 t (5 ml) fyngekapte knoffel
  • 1 pakkie (250 g) sampioene, fyngekap
  • 1 e (15 ml) vars tiemie van die takkies afgestroop
  • 1 t (5 ml) neutmuskaat
  • 1 ui, fyngekap
  • 1 t (5 ml) fyngekapte knoffel
  • 1 k (250 ml) gort
  • ½ k (125 ml) witwyn
  • 2 k (500 ml) hoenderaftreksel
  • 2 e (30 ml) botter
  • 4 e (60 ml) parmesaankaas, fyngerasper
  • sout en gemaalde swartpeper na smaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Krummellaag

  • 1 liter olie vir diepbraai
  • 4 eiers, liggies geklop
  • 1 k koekmeel in ’n vlak bakkie gegooi
  • 2 k panko-broodkrummels
  1. Verhit 1 e (15 ml) van die olyfolie oor matige hitte. Braai die knoffel, sampioene, tiemie en neutmuskaat daarin tot sag en gaar. Skep uit en hou eenkant.
  2. Gooi 1 e (15 ml) olie in dieselfde kastrol. Braai die uie vir 1-2 min. oor matige hitte.
  3. Braai die gort en uiemengsel vir sowat 2-3 min. Gooi die wyn by en kook vir 1-2 min. of tot die wyn effens weggekook het.
  4. Voeg die aftreksel by en laat die mengsel vir sowat 40 min. oor lae hitte prut tot die gort sag en gaar is. Roer gereeld.
  5. Trek die gortmengsel van die hitte af en roer die botter, parmesaan en sampioenmengsel by. Geur met sout en gemaalde swartpeper. Laat afkoel.
  6. Verhit die liter olie in ’n middelslagkastrol oor matige hitte.
  7. Sit 2-3 e (sowat 45 ml) van die gortmengsel in die palm van jou hand. Sit ’n saggekookte eier versigtig op die mengsel en sit nog 2-3 e (sowat 45 ml) van die gortmengsel daarop sodat die eier toegevou is.
  8. Rol die toegevoude eier in meel, doop in die eier en rol laastens in die panko-broodkrummels.
  9. Braai die eiers tot goudbruin in die olie. Haal versigtig met ’n gaatjieslepel uit en dreineer op kombuispapier. Sit warm voor en versier met kruie-blaartjies uit die tuin.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

17 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

20 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

21 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

21 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

23 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

24 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.