Genoeg vir 6.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Bestanddele
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
- 15 ml (1 e) olyfolie
- 100 g repiesspek, in stukkies gesny
- 250 g chorizo, in skywe gesny
- 1 ui, fyn gekap
- 4 knoffelhuisies, gekneus en fyn gekap
- 1 rooi soetrissie, wit pitjies en vliesies verwyder en in blokkies gesny
- 10 ml (2 t) paprika
- ’n hand vol basiliekruidblare, grof gekap
- 2 x 400 g-blikkies heel geskilde tamaties
- 300 g kersietamaties, middeldeur gesny
- 1 liter (4 k) goeie hoenderaftreksel
- 500 g penne-pasta
- gerasperde parmesaan vir opdiening
Metode
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
- Verhit die olie oor hoë hitte in ’n groot kastrol of pastapot. Braai die spek en chorizo vir 5-6 min. daarin tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
- Braai die uie, knoffel en soetrissie vir 5 min. in dieselfde kastrol tot sag. Voeg die paprika by en braai vir nog 1 min.
- Voeg die basiliekruid, tamaties, kersie-tamaties en hoenderafreksel by en bring tot kookpunt.
- Voeg die pasta by en kook vir 10 -12 min. of totdat die pasta al dente is (moenie te lank kook nie).
- Skep die chorizo en spek terug by die pasta en roer deur. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
- Sit met gerasperde parmesaan voor.
Onlangse plasings
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.