Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }6 x 300 g lamskenkels
meel
30 ml (2 e) olyfolie
2 uie, gekap
4 knoffelhuisies, fyn gedruk
250 ml (1 k) rooiwyn
2 x 400 g geblikte heel tamaties
500 ml (2 k) hoenderaftreksel
15 ml (1 e) bruinsuiker
4 vars lourierblare
’n paar takkies vars tiemie
1 Strooi die meel oor die lamskenkels en skud die oortollige meel af.
2 Verhit die olyfolie oor hoë hitte in ’n groot swaarboom kastrol en braai die lamskenkels daarin vir sowat 2 min. aan albeikante, of tot hulle mooi goudbruin is.
3 Haaluit en houeenkant.Soteer die uie en knoffel in dieselfde kastrol tot sag en goudbruin.
4 Voeg die wyn geleidelik by terwyl jy deur en tyd roer. Skraap die geurige aanpaksels op die boom van die kastrol met ’n houtlepel af. Laat vir sowat 1 min. kook.
5 Voeg die tamaties, water, suiker en lourierblare en tiemie by. Sit die lamskenkels terug in die kastrol. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en sit die deksel op. Laat vir 2 uur stadig prut, of tot die vleis sag is en die sous verdik het. Bedien met romerige polenta of kapokaartappels
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.