kategorieë: KosWinterkos

Steak-en-niertjie-pastei

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 30 g botter
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 kg borsstuk (brisket), in blokkies gesny
• 500 g lamsniertjies, skoongemaak en ruweg in blokkies gesny
• 60 ml (¼ k) koekmeel
• sout en peper
• 1 ui, fyn gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 1 wortel, gekap
• 2 selderystingels, gekap
• 250 ml (1 k) rooiwyn
• 500 ml (2 k) tuisgemaakte beesvleisaftreksel
• 1 bouqet garni (lourierblaar, pietersielie, tiemie)

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Deeg
• 250 g koekmeel
• knypie sout
• 120 g botter
• 100 g roomkaas
• 45 ml (3 e) koue water

1 Verhit die helfte van die botter en olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
2 Geur die beesvleis met sout en swartpeper. Bedek met die helfte van die meel en skud die oortollige meel af. Braai die vleis in sarsies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
3 Geur die niertjies met sout en swartpeper. Bedek met die oorblywende meel en skud die oortollige meel af. Braai die niertjies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant.
4 Braai die ui, knoffel, wortel en seldery vir 5-7 min. of tot goudbruin in die oorblywende botter en olie. Voeg die vleis en niertjies by.
5 Voeg die rooiwyn, aftreksel en bouquet garni by. Laat prut vir 2½ uur oor lae hitte, of totdat die vleis sag is. Laat heeltemal afkoel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deeg
6 Meng die koekmeel, sout en botter in die bak van ’n voedselverwerker. Verwerk totdat die mengsel soos broodkrummels lyk. Voeg die roomkaas en water by en verwerk totdat dit ’n deeg vorm.
7 Druk die deeg met jou hande bymekaar en vorm in ’n plat skyf. Draai goed toe met kleefplastiek en laat vir 30 min. in die yskas rus.
8 Verhit die oond tot 200 °C. Vul ’n 24 cm-tertpan met die afgekoelde steak-en-niertjie-bredie.
9 Rol die deeg ’n paar sentimeter groter as die tertpan uit en bedek die tertpan met die deeg.
10 Versier die bokant met die oorblywende deeg.
11 Prik die deeg liggies sodat die stoom kan ontsnap, of sit ’n uitgeholde murgbeentjie in die middel van die deeg.
12 Verf die deeg met eierglaseersel (1 eier geklits met ’n knypie sout).
13 Bak vir 30-35 min. of tot goudkleurig en gaar.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

6 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

6 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

6 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

6 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

6 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

6 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.