Suurlemoene gevul met suurlemoensorbet

Suurlemoene gevul met suurlemoensorbet deur Vickie de Beer, bygestaan deur Gillionelle Kaba. Foto’s deur Lee Schwagele van crphotography.co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 suurlemoene.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 12 suurlemoene, bokante afgesny (behou die doppies) en die vlees met ’n teelepel uitgeskep. Behou 6 van die suurle-moene se vlees vir die sorbet en vries die res vir ’n ander keer.
  • 1,2 liter kokende water
  • 360 g witsuiker
  • gerasperde skil van 2 suurlemoene
  • uitgedrukte sap van die 6 suurlemoene
  • 1 eierwit

Metode

  1. Meng die water en suiker in ’n middelslagkastrol oor lae hitte. Voeg die suurlemoenskil by. Roer die suikerwater terwyl dit nog nie kook nie om te verseker dat die suiker smelt. Moenie dat die mengsel kook voor die suiker nie gesmelt is nie, anders sal suikerkristalle vorm.
  2. Sodra die suiker gesmelt is, kan jy dit vir 10 min. liggies laat prut. Trek van die hitte af en laat afkoel. Skep die suurlemoenskil uit. Gooi die uitgedrukte suurlemoensap by en roer deur.
  3. Gooi dit in ’n roomyskarring en karring tot die sorbet dik en wit raak. Skep die sorbet in die suurlemoene, sit die doppies op en sit oornag in die vrieskas. Sit yskoud voor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

21 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

24 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.