kategorieë: VegetariesKos

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta

Waatlemoen-pizza met gebraaide feta deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir vier.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 400 g (4 ringe) fetakaas, met kombuispapier drooggeklad
  • 60 ml (¼ k) olyfolie
  • 12 lekker vet kersietamaties, in kwarte gesny
  • 2 jalapeño-rissies, in dun ringetjies gesny
  • 1 rooi-ui, geskil en in dun ringe gesny
  • 4 dik gesnyde, ronde skywe van ’n ryp waatlemoen
  • 8 klein (baba) komkommers op die skuinste in die lengte deurgesny
  • 60 ml (4 e) olyfolie
  • 30 ml (2 e) balsemiekasyn
  • gemaalde swartpeper

Metode

  1. Sny die fetaskywe middeldeur en verhit die olie in ’n kleefwerende pan.
  2. Pak die waatlemoenskywe op 4 opdienborde uit en sny soos ’n pizza in skywe.
  3. Braai die fetaskywe in sarsies in die warm olie. Moenie die feta te gou omdraai nie. Die kaas smelt eers voor dit bruin word, en as jy te haastig is met die omdraaislag, breek dit en word nie bruin nie. Verlaag die hitte as die feta te vinnig donker braai.
  4. Lig met ’n gaatjieslepel uit die olie en dreineer op handdoekpapier.
  5. Sprinkel al die ander bestanddele oor die waatlemoen saam met die olyfolie en balsemiekasyn. Maal die swartpeper oor.
  6. Pak die warm fetaskywe op die slaai en sit dadelik voor.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

10 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.