kategorieë: Leef gesondGesondheid

Wat jy moet weet oor kouevleis

Wat jy moet weet oor kouevleis deur Salomé Delport. Hooffoto: iStock/Daniel Madrigal

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Die kunsies van kouevleis

  • Hou dit te alle tye yskoud. Kouevleis wat nie binne 2-3 dae ná oopmaak gebruik is nie, kan gevaarlik wees. Gooi dit weg.
  • Gebruik ’n skoon vurk om die snytjies vleis of worsies uit die verpakking te haal – nooit jou vingers nie.
  • As jy net ’n gedeelte van ’n groot polonie, ham of salami wil gebruik, sny met ’n skoon mes soveel af as wat nodig is. Bêre die res eers in ’n skoon bakkie, of nuwe plastieksakkie voor jy jou stuk in kleiner porsies opsny.
  • Kies die koelste rak in jou yskas vir vleis.
  • Bêre kouevleis afsonderlik van al jou ander kos – veral van jou kaas, melk en groente.
  • Bêre ook gaar vleis, rou vleis en kouevleis afsonderlik van mekaar. Drie groot plastiekbakke met digsluitende deksels is ’n praktiese oplossing.
  • Hou die vleisrak en vleishouers superskoon en higiënies.

Lees ook: Listeria in jou eie kombuis? 12 maniere wat keer

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

2 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.