Beesvleisfrikkadel

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur lee schwagele www.crphotographic co.za

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 kg beesvleis, soos sirloin of rump, senings verwyder\
  • 2 t (10 ml) sout
  • 4 t (20 ml) fyngekapte groen brandrissie
  • 4 t (20 ml) fyngekapte knoffel
  • 4 t (20 ml) Dijonmosterd
  • 1 e (15 ml) botter
  • 1 e (15 ml) olyfolie
  • 2 wiele (300 g) blou camembert, in 1 cm-sirkels gesny (of kaas van jou keuse)

Metode:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Sit die vleis, sout, brandrissie, knoffel en mosterd in ’n voedselverwerker. Stel die masjien op die polsaksie en verwerk tot ’n growwe maalvleis – moenie te lank verwerk nie.
  2. Haal uit en maak 8 frikkadelle van 200 g elk. Laat rus vir 20 min. by kamertemperatuur.
  3. Verhit die oond tot 180 ˚C.
  4. Verhit die botter en olie in ’n oondvaste braaipan oor matige hitte.
  5. Braai die frikkadelle vir sowat 3 min. aan elke kant of tot goudbruin.
  6. Sit ’n skyf camembert op elke frikkadel en bak vir 5-7 min. of tot die kaas gesmelt is. Haal uit en hou warm.

Maak hierdie broodrolletjies saam met die frikadelle vir heerlike burgers

Lees nog:

Gepiekelde botterskorsie

Patattjips

Beetblatjang

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

3 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.