kategorieë: GebakKos

Beste, maklikste sjokoladekoek!

Beste, maklikste sjokoladekoek!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Maak 1 groot of 2 middelslagkoeke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 500 ml (2 k) suiker
  • 430 ml (1¾ k) koekmeel
  • 180 ml (¾ k) kakao
  • 8 ml (1½ t) bakpoeier
  • 8 ml (1½ t) koeksoda
  • knypie sout
  • 2 eiers, liggies geklop
  • 250 ml (1 k) melk
  • 125 ml (½ k) sonneblomolie
  • 10 ml (2 t) vanieljegeursel
  • 250 ml (1 k) kookwater

Metode

Voorverhit die oond tot 180 ºC. Spuit twee 18 cm x 17 cm-hartjiekoekpanne of ’n ronde, 23 cm-koekpan met kleefwerende kossproei.

  1. Sif die suiker, meel, kakao, bakpoeier, koeksoda en sout saam in ’n groot mengbak.
  2. Meng die eiers, melk, olie en vanieljegeursel en voeg by die droë bestanddele. Meng vir 2 min. goed met ’n elektriese klitser of met die hand.
  3. Roer die water by (die beslag sal dun en loperig raak). Gooi in die bereide koekpanne.
  4. Bak vir 30-40 min. tot gaar – ’n toetspen moet skoon uitkom. Laat vir 10 min. in die pan afkoel. Keer uit en laat op ’n draadrakkie afkoel.
  5. Versier die koek met die botterversiersel.

Botterversiersel

Klop 90 ml (¼ k + 2 e) sagte botter vir ±5 min. tot lig en donsig. Voeg 660 ml (2 + 2/3 k) versiersuiker by en dan 125 ml (½ k) kakao, meng deeglik. Roer laastens 80 ml (1/3 k) melk en 5 ml (1 t) vanieljegeursel deur.

Lees ook: Die beste sjokoladebruintjies

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.