Berei die brooddeeg, verdeel dit in 2 dele en voeg die onderskeie bestanddele by die 2 dele. Deur Vickie de Beer. Foto Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6 vetkoeke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • die helfte van die bereide brooddeeg (kry die resep hier)
  • 6 repies spek, fyn gesny en bros gebraai onder die oondrooster
  • 50 g bloukaas
  • ’n hand vol vars kruie van jou keuse, ons het tiemie en grasuitjies gebruik

Meng al die bestanddele en hou dit eenkant.
Volg die metode soos by die vy-en-okkerneut-vetkoek (sien onder).

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gedroogde vy-en-okkerneut-vetkoeke

Genoeg vir 6 vetkoeke

  • die helfte van die brooddeeg (sien bo)
  • 60 g (1/4 k) gedroogde vye, in klein blokkies gesny
  • 25 g (1/4 pakkie) okkerneute, ruweg gekap en lig gerooster
  • 5 ml (1 t) vinkelsaad

1 Meng al die bestanddele en hou eenkant.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

2 Maak die basiese brood volgens die resep hierbo en laat die deeg tot dubbel die grootte rys.

3 Knie terug en verdeel in 2 dele. Knie die vymengsel in die een helfte van die deeg in en die bloukaasmengsel in die ander helfte.

4 Maak vuisgrootte balletjies, sit op ’n meelbestrooide werkvlak, bedek met ’n doek en laat rys weer tot dubbel die grootte.

5 Verhit genoeg olie in ’n kastrol om die vetkoeke in te diepbraai. Druk die bolletjies effens plat en braai tot opgepof en bruin. Dreineer op kombuispapier.

6 Opdiening: Eet die vetkoeke net so, of maak heerlike vulsels soos geroosterde kersietamaties en roketblare, of ’n skyfie bloukaas en ’n paar basiliekruidblare.

Lees ook:

Maak die perfekte pizza

Basiese pizzadeeg

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

11 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.