RESEP: Bloukaas-en-spek-vetkoeke
Berei die brooddeeg, verdeel dit in 2 dele en voeg die onderskeie bestanddele by die 2 dele. Deur Vickie de Beer. Foto Johan Wilke
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Genoeg vir 6 vetkoeke
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }Meng al die bestanddele en hou dit eenkant.
Volg die metode soos by die vy-en-okkerneut-vetkoek (sien onder).
Genoeg vir 6 vetkoeke
1 Meng al die bestanddele en hou eenkant.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }2 Maak die basiese brood volgens die resep hierbo en laat die deeg tot dubbel die grootte rys.
3 Knie terug en verdeel in 2 dele. Knie die vymengsel in die een helfte van die deeg in en die bloukaasmengsel in die ander helfte.
4 Maak vuisgrootte balletjies, sit op ’n meelbestrooide werkvlak, bedek met ’n doek en laat rys weer tot dubbel die grootte.
5 Verhit genoeg olie in ’n kastrol om die vetkoeke in te diepbraai. Druk die bolletjies effens plat en braai tot opgepof en bruin. Dreineer op kombuispapier.
6 Opdiening: Eet die vetkoeke net so, of maak heerlike vulsels soos geroosterde kersietamaties en roketblare, of ’n skyfie bloukaas en ’n paar basiliekruidblare.
Lees ook:
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.