Laekoolhidraat-rolletjies
• 150 g amandelmeel
• 40 g fyn gemaalde psyllium husks (dop), koop gemaal, of maal in ’n koffiemeule
• 60 g klappermeel
• 75 g gemaalde vlassaad (flaxseed) fyn gemaal met ’n koffiemeule
• 10 ml (2 t) kremetart
• 5 ml (1 t) koeksoda
• 5 ml (1 t) sout
• 6 eierwitte
• 2 eiers
• 500 ml (2 k) kookwater
• 80 ml (? k) sesamsaad
Frikkadelle
• 30 ml gemaalde psyllium husks
• 125 ml (½ k) volroomjogurt
• ’n bietjie volroommelk
• 10 ml (2 t) mosterdpoeier
• 10 ml (2 t) fyn gekapte knoffel
• gerasperde skil van
1 suurlemoen
• 2 kg beesmaalvleis
• 1 skyf fetakaas, gekrummel
• 60 ml (¼ k) olyfolie
Broodjies
1 Verhit die oond tot 175 °C.
2 Voer ’n bakplaat met bak-papier uit.
3 Meng al die droë bestanddele in ’n groot mengbak.
4 Klits die eiers tot skuimerig en voeg die eier by die droë bestanddele. Voeg die kookwater by en meng. Laat die mengsel effens afkoel.
5 Verdeel die mengsel in 8 en maak rolletjies met jou hande.
6 Sit op die bakplaat, strooi sesamsaad oor en bak vir 45 min. of tot goudkleurig en gaar.
Frikkadelle
1 Meng al die bestanddele behalwe die olyfolie in ’n groot mengbak. Geur met sout.
2 Maak frikkadelle die grootte van tennisballe. Druk plat en smeer alkant met olyfolie. Braai vir 12 min. aan elke kant, of tot gaar.
3 Sit voor op die broodrolletjies met slaaiblare, gesnyde tamaties, rooi-ui en avokado.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.