kategorieë: VegetariesKos

Gazpacho met doopstokkies

Gazpacho met doopstokkies deur Vickie de Beer. Foto: Lindie Kriek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Gazpacho
Genoeg vir 8-10

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 800 g kersietamaties vir die sop en 100 g gekapte tamaties vir opdiening
  • 1 rooi soetrissie, saadjies en wit vliesies verwyder, en gekap
  • ½ komkommer, geskil en gekap (sny die ander helfte van die komkommer in blokkies en hou vir  opdiening)
  • 1 rooi-ui, geskil en gekap
  • 1 knoffelhuisie, geskil
  • 5 ml (1 t) sout + ekstra volgens smaak
  • 5 ml (1 t) gemaalde swartpeper
  • 10 ml (2 t) rooiwynasyn
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 100 ml vodka
  • jong kruieblaartjies vir opdiening

  1. Verwerk al die bestanddele behalwe die vodka in ’n voedsel-verwerker tot glad. Geur na smaak met sout en peper. Gooi in glashouertjies en seël dig.
  2. Hou in die yskas tot jy dit vir die piekniek inpak. Gooi die vodka net voor opdiening by die sop en meng goed deur. Dien op met die ekstra gesnyde tamaties, komkommer en kruie-blaartjies.

#rrWenk: Maak 1 deegresep aan en verdeel in twee dele. Met die een helfte bak jy broodstokkies wat jy by die gazpacho voorsit, en met die ander helfte maak jy die allerlekkerste sterkrans wat almal deel.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

5 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.