Resep deur Rediscover Dairy
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Lewer 4 porsies
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
750 g ricottakaas
1 kop gaar babaspinasie, (maak seker al die vloeistof is gedreineer)
1 groot (200 g) gekookte aartappel, fyngedruk
2 groot eiers
45 ml of 24 g (3 eetl) koekmeelblom
‘n knypie gemaalde neutmuskaat
34 g (¼ kop) gerasperde parmesaankaas
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
750 ml (3 kop) reeds bereide Napolitaanse tamatiesous
soet basiliekruidblare en ekstra gerasperde parmesaankaas vir bediening
1.Smeer ’n middelslag-oondbak met ’n bietjie olyfolie en voorverhit die oond tot 200°C.
2. In ‘n medium groote bak meng die ricottakaas, gekookte spinasie, fyngedrukte aartappel, eiers, koekmeel, neutmuskaat en ‘n ¼ koppie gerasperde parmesaankaas. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.
3. Meng al die bestandele met ‘n vurk tot goed gemeng.
4. Gebruik ‘n roomyslepel om die ricottakaas-mengsel in balle te vorm. Skep die ricottakaasballe in die oondbak en maak seker dat dit dig teenmekaar gepak is.
5. Bedek die ricottakaasballe met die Napolitaase tamatiesous en plaas in die voorverhitte oond. Bak vir 40 minute tot goed verhit en die mengsel borrel.
6. Haal uit die oond. Strooi van die geraperde parmesaankaas oor en garneer met soet basiliekruidblare.
Rasper parmesaankaas en bedien apart
Sit vars soet basiliekruidblare in ‘n bakkie voor
Bedien saam met ‘n vars gebakte broodjie en ‘n groen slaai
Lees meer: Geroosterde perske-en bokmelkkaas-slaai
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.