Gebakte Italiaanse ricottakaas gereg in ‘n Napolitaanse tamatiesous

Resep deur Rediscover Dairy

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Lewer 4 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

750 g ricottakaas

1 kop gaar babaspinasie,  (maak seker al die vloeistof is gedreineer)

1 groot (200 g) gekookte aartappel, fyngedruk

2 groot eiers

45 ml of 24 g (3 eetl) koekmeelblom

‘n knypie gemaalde neutmuskaat

34 g  (¼ kop) gerasperde parmesaankaas

sout en varsgemaalde swartpeper na smaak

750 ml (3 kop) reeds bereide Napolitaanse tamatiesous

soet basiliekruidblare en ekstra gerasperde parmesaankaas vir bediening

Metode:

1.Smeer ’n middelslag-oondbak met ’n bietjie olyfolie en voorverhit die oond tot 200°C.

2. In ‘n medium groote bak meng die ricottakaas, gekookte spinasie, fyngedrukte aartappel, eiers, koekmeel, neutmuskaat en ‘n  ¼ koppie gerasperde parmesaankaas. Geur met sout en varsgemaalde swartpeper na smaak.

3. Meng al die bestandele met ‘n vurk tot goed gemeng.

4. Gebruik ‘n roomyslepel om die ricottakaas-mengsel in balle te vorm. Skep die ricottakaasballe in die oondbak en maak seker dat dit dig teenmekaar gepak is.

5. Bedek die ricottakaasballe met die Napolitaase tamatiesous en plaas in die voorverhitte oond. Bak vir 40 minute tot goed verhit en die mengsel borrel.   

6. Haal uit die oond. Strooi van die geraperde parmesaankaas oor en garneer met soet basiliekruidblare. 

Voorstel vir bediening van die gereg:

Rasper parmesaankaas en bedien apart

Sit vars soet basiliekruidblare in ‘n bakkie voor

Bedien saam met ‘n vars gebakte broodjie en ‘n groen slaai

Lees meer: Geroosterde perske-en bokmelkkaas-slaai

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

14 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.