Genoeg vir 4 groot sosaties:
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }180 ml (¾ k) perskeblatjang
60 ml (¼ k) lemoensap
45 ml (3 e) kerriepoeier
10 ml (2 t) fyn gekapte knoffel
7,5 ml (1 ½ t) fyn gekapte gemmer
10 ml (2 t) heel koljander
1 lourierblaar
1 skaapboud, ontbeen en in groot blokkies gesny
16 droëperskes
4 louriertakke of sosatiestokke in water geweek
1. Meng die blatjang, lemoensap, kerriepoeier, knoffel, gemmer, koljander en lourierblaar in ’n klein kastrol. Kook vir 5 min. oor matige hitte, trek van die hitte af en laat afkoel.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }2. Sit die vleis in ’n groot glasbak en gooi die marinade oor. Marineer vir 2 tot 3 uur.
3. Gooi kookwater in ’n bakkie en week die droëperskes vir 15 min. daarin.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }4. Ryg die lam en perskes om die beurt op die sosatiestokkies. Sit die sosaties terug in die marinade en marineer vir nog 2 uur.
5. Braai oor matige kole vir 4 min. aan elke kant. Verf die res van die marinade oor terwyl jy braai.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.