Gekaramelliseerde ryspoeding. Deur: Vickie de Beer. Foto: CRPhotographic
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Genoeg vir 12
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Ons het ’n lagie bruinsuiker oor die ryspoeding gegooi en dit toe met ’n blaasvlam geskroei om ’n karamellaag te vorm. Koop dié nuttige kombuisblaasvlamme by Boardmans, @home of by kombuiswinkels.
• 500 g mascarponekaas
• 1 liter (4 k) volroommelk
• 5 ml (1 t) fyn kaneel
• 5 ml (1 t) gemaalde kardemomsade – maal in ’n koffiemeul fyn
• 220 g arborio-rys
• 80 g strooisuiker
• 1 heel neutmuskaat
• 50 g botter
• 50 g bruinsuiker
1 Klits die mascarpone, melk, kaneel en kardemom saam in ’n middelslagmengbak tot goed gemeng.
2 Bring die rys, suiker, mascarponemengsel en die botter in ’n middelslagkastrol oor matige hitte tot kookpunt.
3 Roer deurentyd. Verlaag die hitte en prut vir 25-30 min.
4 Roer heeltyd met ’n houtlepel tot die rys sag en romerig is. Skep die ryspoeding in ’n 23 cm-bak.
5 Gooi die bruinsuiker oor en karamelliseer met ’n blaasvlam.
Lees ook: Karoo-lamspastei
Lees ook: Sjokoladefluweelkoek
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.