Geroosterde appel-en-lemoen-kruiehoender

Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele en Charles Russel van CRPhotographic

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Kruiebotter
• 150 g botter, in blokkies gesny

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

• 2 t (10 ml) fyngekapte knoffel

• ’n hand vol vars tiemie, blare afgestroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• ’n hand vol pietersielie

• 3-4 vars roosmaryntakkies, blare afgestroop

• gerasperde skil en sap van een suurlemoen

Hoender
• 1 groot heel plaashoender van 2-3 kg

• 1 lemoen, in kwarte gesny

• 1 appel, in blokkies opgesny

• ’n hand vol vars tiemieblare

• 150 g van die kruiebotter

• sout en gemaalde swart-peper

• 8 appels, in 2-3 cm-ringe gesny

• 10-15 heel baba-uitjies, afgeskil

  1. Voorverhit die oond tot 180 ˚C.
  2. Verwerk al die bestanddele vir die kruiebotter in ’n voedselverwerk tot glad. Hou eenkant.
  3. Vee die hoender met kombuispapier uit. Geur die holte met sout en druk die lemoene, appelblokkies en tiemie daarin. Bind die bene met kombuistou vas.
  4. Vryf die kruiebotter oral oor die hoender. Geur met sout en gemaalde swartpeper.
  5. Bak die hoender vir 45 min. in ’n groot oondpan.
  6. Sit die appelringe en uitjies by en rooster vir nog 30 min. of tot die appels en uitjies sag is en die sappe van die dikste deel van die hoenderboudjie helder uitloop wanneer dit geprik word.
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.