Foto: Charles Russell
Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 2 kg heel plaashoender, by kamertemperatuur
• 250 g piekeluitjies, geskil
• 60 g sagte botter
• 30 ml (2 e) heuning
• 1 heel knoffelknol, oopgebreek
• 4-5 lourierblare
• klein handjie vol tiemie
• ½ lemoen, middeldeur gesny
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 30 g botter, gesmelt
• hand vol koljander, gekap
• 10 ml (2 t) fyngekapte knoffel
• 15 ml (1 e) fyngerasperde gemmer,
• 5 ml (1 t) fyngekapte rooi brandrissie
• 30 ml (2 e) garam masala (of kerriepoeier)
• 30 ml (2 e) heuning
• 10 ml (2 t) sesamolie
1 Voorverhit die oond tot 200 °C. Sit die hoender en piekeluitjies in ’n groot, diep oondpan.
2 Meng die 60 g botter en 30 ml heuning. Druk die heuningbotter versigtig onder die borsvel van die hoender in.
3 Geur die maagholte met sout en sit die heel knoffelhuisies, lourierblare, tiemie en lemoen daarin. Bind die beentjies van die hoender met kombuistou bymekaar. Smeer olyfolie oor die hoender en geur met sout en swartpeper.
4 Rooster vir 1 uur en 5 min.
5 Meng die botter, koljander, knoffel, gemmer, brandrissie, garam masala, heuning en sesamolie in ’n klein mengbakkie. Smeer die mengsel oor die hoender en rooster vir nog 20-25 min. of tot goudkleurig en gaar.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.