Geroosterde perske gazpacho

Deur Mokgadi Itsweng vir Juicy Delicious

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bedien  4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

400g perskes, geskil en gekap

100g ryp tamaties, gekap

1 rooi soetrissie, ontpit en gekap

½ komkommer gekap

1 brandrissie fyn gekap

1 knoffelhuisie, fyn gerasper

Sap van 1 suurlemoen

1 Eetlepel vars kruisement, fyn gekap

1 Eetlepel pietersielie, fyn gekap

1 tl suiker

Sout en peper na smaak

1 perske, geskil, ontpit en gekap

Salsa bolaag (opsioneel)

40g komkommer, in klein blokkies gesny

1 tl kruisement gekap

1 tl pietersielie, gekap

METODE

Voorverhit oond tot 200°C

Plaas die helfte van die perskes op ‘n bakplaat en rooster dit vir 15 minute tot effens bruin.

Haal die perskes uit die oond en laat afkoel

Plaas al die bestanddele insluitend die geroosterde perskes in ‘n voedselverwerker en meng totdat die vrugte en groente fyn gemeng is.

Proe-toets en pas die geurmiddels na jou smaak aan.

Skep die mengsel in ‘n fles of bak en laat vir 2 ure in die yskas afkoel voor opdiening

Meng die gekapte perske, komkommer en kruie saam

Sit die gazpacho voor in glase, bedek met perske-en-komkommersalsa

@juicydelicioussa

Lees ook: Heerlike Kersfees pruim-pakkies

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

3 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.