Deur Vickie de Beer. Foto’s deur Lee Schwagele, CRPhotographic
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Hierdie groente ondergaan ’n melksuurgistingsproses. Die bottels word nie gesteriliseer nie maar die sout-tot-water verhouding voorkom dat slegte bakterieë ontwikkel. Die vloeistof moet begin borrel – dis ’n aanduiding dat dit wel gis. Sodra die borreltjies verskyn, moet jy die bottels verder in die yskas laat gis, anders raak dit byna oneetbaar suur.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Gistingswenke
Sny groente kleiner sodat die gistingproses nie te lank neem nie.
Fermentasie neem langer in die winter en in die somer moet jy dit op baie warm dae fyn dophou.
Gebruik gefiltreerde of gebottelde water – chloor vernietig die natuurlike bakterieë.
Dit is belangrik om suiwer seesoutvlokkies soos Maldon te gebruik.
Bottels hoef nie gesteriliseer te word nie – dit vernietig ook die voordelige bakterieë.
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.