Groentelinte met beet-en-granaat-slaaisous

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Krakerige saadklontjies
• 60 ml (¼ k) klapperolie, gesmelt
• 45 ml (3 e) heuning
• 2,5 ml (½ t) kaneel
• ½ rooi brandrissie, fyn gekap
• 125 ml (½ k) pampoensaad
• 125 ml (½ k) klappervlokkies
• 125 ml (½ k) gevlokte amandels
• 125 ml (½ k) pekanneute
• 80 ml (⅓ k) sesamsaad
• 80 ml (⅓ k) sonneblomsaad
• sout en swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Verhit die oond tot 180 °C. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.
2 Meng die klapperolie, heuning, kaneel, brandrissie, pampoensaad, klappervlokkies, amandels, pekanneute, sesamsaad en sonneblomsaad in ’n groot mengbak. Geur met sout.
3 Gooi die mengsel op die voorbereide bakplaat. Bak vir 15-20 min. of tot goudbruin en geurig. Laat heeltemal afkoel.
4 Breek in klontjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Beet-en-granaat-slaaisous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• Verwerk ’n geskilde, gaar beet in ’n voedselverwerker (of met ’n handmenger) tot ’n gladde puree. Voeg 60 ml (¼ k) granaatsap, 2 cm gemmer, geskil en gerasper, 60 ml (¼ k) olyfolie en 50 g granaatpitte by en geur met sout. Meng goed.

Slaai
• ½ kop radicchioblare, geskeur
• 250 g botterskorsie, met ’n groenteskiller in dun repies gesny
• 4 bete, papierdun gesny
• 4 goue bete, papierdun gesny
• 2 wortels, geskil en met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repies gesny
• 1 klein komkommer, met ’n groenteskiller of mandoliensnyer in dun repies gesny
• 100 g fetakaas

1 Pak die radicchioblare op ’n groot opdienbord. Sit die botterskorsie, beet, goue beet, wortels en komkommer in hopies tussen die blare.
2 Strooi die fetakaas en saadklontjies oor.
3 Sit met die beet-en-granaat-slaai-sous voor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

14 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.