kategorieë: KosWinterkos

Hoendernekkie-kerrie

Hoendernekkie-kerrie

6. Hoendernekkie-kerrie

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

• 30 g botter
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 1 kg hoendernekkies
• sout en swartpeper
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 1 ui, fyn gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gekap
• 5 cm stukkie gemmer, fyn gekap
• 1 rooi brandrissie, fyn gekap
• 30 ml (2 e) koljandersaad, fyn gemaal
• 15 ml (1 e) komynsaad, fyn gemaal
• 15 ml (1 e) paprika
• 15 ml (1 e) garam masala
• 30 ml (2 e) fenegriek
• 2 x 400 g heel geskilde tamaties
• 1 x 400 g klapperroom
• hand vol koljander, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

1 Verhit die helfte van die botter en olie in ’n groot kastrol oor matige hitte.
2 Geur die hoendernekkies met sout en swartpeper, bedek met die meel en skud die oortollige meel af.
3 Braai die hoender in sarsies tot goudkleurig. Haal uit en hou eenkant. Braai die ui, knoffel, gemmer en brandrissie vir 5-7 min. of tot goudbruin in die oorblywende botter en olie.
4 Voeg die koljander, komyn, paprika, garam masala en fenegriek by en braai vir nog 2 min.
5 Voeg die hoendernekkies en heel tamaties by en geur met sout en swartpeper.
6 Laat prut vir 20 min. oor lae hitte, of totdat die sous lekker verdik.
7 Voeg die klapperroom by en kook vir nog 5 min.
8 Sit voor met vars koljander en klapperskaafsels.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Lees ook:

Vinnige hoenderkerrie

Beste oondgeroosterde hoender

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

10 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.